Εντατικό Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα CBT με Πιστοποίηση

Σεμινάρια

Γενικές Πληροφορίες

Η ΕΥΡΩΠΡΟΟΔΟΣ ΚΔΒΜ2   σε συνεργασία με το ΚΕ.ΘΕ.ΣΥ σας παρέχουν το ΕΝΤΑΤΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ CBT με ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ :

Γνωσιακή ή Γνωστική θεραπεία (CT), ή γνωσιακή συμπεριφορική θεραπεία (CBT) αναπτύχθηκε από τον Δρ Aaron T. Beck και είναι μια μορφή ψυχοθεραπείας στην οποία ο θεραπευτής και ο ασθενής συνεργάζονται ως ομάδα για τον εντοπισμό και την επίλυση προβλημάτων. Οι θεραπευτές χρησιμοποιούν το γνωσιακό μοντέλο για να βοηθήσουν τους πελάτες τους να ξεπεράσουν τις δυσκολίες τους με την αλλαγή στις σκέψεις, στη συμπεριφορά, και στις συναισθηματικές αντιδράσεις τους.
Η θεραπεία συνήθως εστιάζεται στις δυσκολίες του εδώ και τώρα και βασίζεται στην ανάπτυξη μιας κοινής ανάμεσα στον θεραπευτή και τον ασθενή άποψης για τα προβλήματα του ασθενούς. Η διαδικασία αυτή οδηγεί στον καθορισμό των προσωπικών και άμεσων στόχων και στρατηγικών στη θεραπεία, κάτι το οποίο συνεχώς παρακολουθείται και αξιολογείται. Η Γνωστική (ή Γνωσιακή) Συμπεριφορική Ψυχοθεραπεία μπορεί να λειτουργήσει τόσο ατομικά, όσο και με οικογένειες ή ομάδες. Η θεραπεία αυτή μπορεί να χρησιμοποιηθεί και να βοηθήσει τον καθένα, ανεξάρτητα από σωματική ικανότητα, πολιτισμική καταγωγή, φυλή, φύλο ή σεξουαλική προτίμηση.

Οι Γνωστικοί Συμπεριφορικοί Ψυχοθεραπευτές στοχεύουν να βοηθήσουν τους ασθενείς τους να πετύχουν τις επιθυμητές αλλαγές στον τρόπο που σκέφτονται, αισθάνονται και συμπεριφέρονται.
Η εκπαίδευσή αυτή θα καλύψει βασικές θεωρίες οι οποίες θα μας προσφέρουν χώρο για προβληματισμό και αναζήτηση.

Διάρκεια - Ημερομηνίες

Διάρκεια : 6 μήνες

Το πρόγραμμα θα διεξάγεται μία φορά τον μήνα

Παρασκευή 18:00-22:00
Σάββατο 10:00-18:00
Κυριακή 10:00-18:00

Οι ημερομηνίες είναι οι εξής:

ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 12-13-14

ΜΑΡΤΙΟΣ 12-13-14

ΑΠΡΙΛΙΟΣ 02-03-04

ΜΑΙΟΣ 21-22-23

ΙΟΥΝΙΟΣ 25-26-27

ΙΟΥΛΙΟΣ 02-03-04

  • Σε περίπτωση που κάποιος δεν δύναται να το παρακολουθήσει τις συγκεκριμένες ώρες, μπορούμε να στείλουμε την απομαγνητοφώνηση των μαθημάτων.
  • Κατόπιν, γίνεται η αξιολόγηση του περιστατικού τόσο σε επίπεδο γνωσιακό, όσο και συναισθηματικό, νευροφυσιολογικό και συμπεριφοριστικό.
  • Όλα αυτά τα ενδιαφέροντα πράγματα για το μυαλό και το σώμα μας θα ανακαλύψουμε παρέα σ’ αυτό το σεμινάριο υπό το πρίσμα της γνωσιακής συμπεριφοριστικής θεραπείας!

Κόστος Προγράμματος

900 ευρώ /  150 ευρώ/μήνα

Παροχές Προγράμματος

  • Βεβαίωση Παρακολούθησης
  • Πιστοποίηση από το NOCN– Με τη συγκεκριμένη πιστοποίηση οι απόφοιτοι του ΚΕ.ΘΕ.ΣΥ αποκτούν ένα ισχυρό Βρετανικό Πιστοποιητικό με παγκόσμια αναγνωρισιμότητα.

Εκδήλωση Ενδιαφέροντος