Εκπαίδευση και Πιστοποίηση στις ψυχομετρικές δοκιμασίες WISC – III

Ειδική Αγωγή Σεμινάρια

Γενικές Πληροφορίες

Διάρκεια: 20 ώρες

Διεξαγωγή: Διαδικτυακά

Εισηγήτρια: Φραντζέσκα Καραγιάννη, MSc Κλινική Ψυχολόγος – Ψυχοθεραπεύτρια

Θέμα: Εκπαίδευση στην χορήγηση, βαθμολόγηση και ερμηνεία του ψυχομετρικού εργαλείου WISC-ΙΙΙ του Wechsler για Παιδιά και Εφήβους (Wechsler Intelligence Scale for Children).

ΕΝΑΡΞΗ 2 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2022

Θεματικές Ενότητες

 1. Ψυχομετρικά εργαλεία στην Ελλάδα
 2. Παρουσίαση του WISC III
 3. Χορήγηση του WISC III
 4. Βαθμολόγηση του WISC III
 5. Ανάλυση του WISC III
 6. Συγγραφή έκθεσης του WISC III

Σε ποιους απευθύνεται

Το σεμινάριο απευθύνεται αποκλειστικά σε ψυχολόγους με άδεια ασκήσεως επαγγέλματος ή σε άτομα που πρόκειται να αποκτήσουν άδεια ασκήσεως επαγγέλματος.

Αναλυτική Περιγραφή του Σεμιναρίου

Η κλίμακα νοημοσύνης WISC-ΙΙΙ του Wechsler για Παιδιά και Εφήβους (Wechsler Intelligence Scale for Children) είναι ένα έγκυρο και αξιόπιστο τεστ για την αξιολόγηση τις νοημοσύνης των παιδιών και εφήβων σχολικής ηλικίας που χρησιμοποιείται ευρύτατα στη χώρα.

Το τεστ αυτό καλύπτει παιδιά από ηλικίας 6 έως 16 ετών και 11 μηνών. Αποτελείται από 12 δοκιμασίες. Έξι από αυτές τις δοκιμασίες αποτελούν την λεκτική κλίμακα και οι τις έξι δοκιμασίες αποτελούν την πρακτική κλίμακα. Το παιδί αντιμετωπίζει εναλλάξ τις λεκτικές και τις πρακτικές δοκιμασίες.

Είναι ένα σημαντικό εργαλείο για την διάγνωση της νοητικής υστέρησης, της χαρισματικότητας, των ποικίλλων νοητικών δυνατοτήτων και ελλειμμάτων του παιδιού και του εφήβου, καθώς για τη διαφοροδιάγνωση από ψυχοσυναισθηματικές ασθένειες. Με βάση τα αποτελέσματα ο ειδικός να συντάσσει την ψυχολογική έκθεση και τις ψυχοεκπαιδευτικές προτάσεις.

Παράλληλα με την κλινική συνέντευξη και παρατήρηση του παιδιού/εφήβου, το τεστ νοημοσύνης WISC-ΙΙΙ συνεισφέρει στους ειδικούς χρήσιμες πληροφορίες τόσο όσον αφορά την εκτίμηση των γνωστικών λειτουργιών και αδυναμιών ενός παιδιού/εφήβου, όσο και τον προσδιορισμό της κατάλληλης θεραπευτικής παρέμβασης.

Ημερομηνίες Διεξαγωγής

 • Σάββατο 2/4: 9:00 – 12:00 
 • Κυριακή 3/4: 10:00 – 16:00 
 • Σάββατο 9/4: 9:00 – 12:00
 • Κυριακή 10/4: 10:00 – 16:00 
 • Kυριακη 17/4: 10:00 – 12:00

Κόστος

250 € με πιστοποίηση

Παροχές

Χορηγείται βεβαίωση παρακολούθησης, καθώς και ηλεκτρονικό ντοσιέ σημειώσεων.

Εκδήλωση Ενδιαφέροντος